Kies uw taal:  FR   NL   EN
CATALOGI IN PDF
Catalogus Ongedierte 2016


 

Catalogus Landbouw 2011/2012


 

Catalogus Export


 

Niet beschikbaar
 

Catalogus Granen


 

Klantenruimte 
Belgagri: Wie zijn we?

U kent ongetwijfeld onze producten bestemd voor het grote publiek zoals “Belgarat” of “Belgamuis”. Wel, Belgagri is een jonge Waalse onderneming die actief is in de strijd tegen ongedierte, meerbepaald ratten, vliegende en kruipende insecten. Wij hebben noodgedwongen  Fernelmont, ten het noorden van Namen, verlaten wegens plaatstekort. Waarna we ons gesetteld hebben in Engis, in januari 2011, in de omgeving van Luik.


Nog steeds in groei.

Belgagri heeft zich dus in januari 2011 gevestigd in Engis zowel voor distributie als voor productie. Het is een heuse uitdaging geweest om een productie-eenheid, een stock en de ganse administratie te verhuizen terwijl alles al op volle toeren draaide.  Vandaag dus, beschikt Belgagri over een enorme infrastructuur van zo’n 2400m² groot, waaraan nog eens een administratief gebouw gekoppeld is van 420m², eigenlijk het hart van het bedrijf.Sinds 1998.

Vele jaren zijn voorbij gegaan sinds de overname van Belgagri in 1998 door Vincent Samain, een jonge, Waalse ondernemer tevens ingenieur van opleiding. Vincent Samain heeft de uitdaging opnieuw aangedurfd om van Belgagri een vaste waarde te maken op vlak van “Pest Control” zowel in binnen- als buitenland door programma’s voor te stellen in de strijd tegen schadelijke dieren zoals ratten en muizen, vliegende en kruipende insecten en insecten in de graanopslag. Er wordt enerzijds een gamma aangeboden voor professionele veehouders en landbouwers en anderzijds een gamma voorbestemd voor de gewone particulier die dagelijks te kampen krijgt met ongedierte.

 

Azamethiphos? Een keerpunt!

Vooral door de komst van Azamethiphos heeft het bedrijf een grote stap vooruit gezet. Het betreft een molecule die aangrijpt op het zenuwstelsel van de vliegende insecten, meer bepaald vliegen. Azaméthiphos heeft aan de basis gelegen van een enorme vooruitgang wat leidde tot bekendheid op de Europese, Zuid-Amerikaanse en Aziatische markten, met producten zoals “Twenty One” en “Sheila”, allemaal op basis van diezelfde molecule. Belgagri bezit het patent op Azaméthiphos // Belgagri ondersteunt de inschrijving van azamethiphos  op bijlage I van de biociderichtlijn 98/08/EG.

In de nabijheid van Luik.

Ideaal gelokaliseerd aan de oever van de Maas, op een boogscheut van de haven en quasi naast Haspengouw en de Condroz, ligt de industriële zone van Hermalle sous- Huy waar Belgagri gevestigd is. Deze is makkelijk bereikbaar en ligt tegen de snelweg Luik-Loncin (E40-E313) en de luchthaven van Luik. Belgagri heeft een twintigtal mensen in dienst, het merendeel afkomstig uit de regio.

Belgagri NV
Industriäle zone
Hermalle-sous-Huy
1, rue des Tuiliers,
B 4480 Engis
Belgie

Tel. +32(0)85.519 519
Fax +32(0)85.519 510